Ramazan ayından sonra 6 gün oruç tutulan ay

Ramazan'dan sonra Şevval ayında altı gün oruç tutmak müstehaptır. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” (Müslim, Sıyâm, 204; Tirmizî, Savm, 53; Ebû Dâvûd, Savm, 59) buyurmuştur.May 26, 2021

Ramazandan sonra tutulan 6 gün oruç ne zaman tutulur?

Günü 13 Mayıs 2021 tarihinde başladı. 11 Haziran'da ise Şevval ayı sona erecek. Dini kaynaklara göre, Ramazan ayının ardından gelen 30 günlük Şevval ayı içerisinde herhangi bir 6 gün oruç tutabilir. Şevval ayında oruç tutulurken, Ramazan'da tutulamayan oruçların kazasına niyet edilirse bu oruçlar kaza orucu olur.

Şevval ayında 6 gün oruç tutmanın sevabı nedir?

Ramazan ayından sonra Şevval ayında altı gün oruç tutmak müstehaptır. … Ramazan boyunca oruç tutan insan her orucuna on sevap almışsa yekûnu üç yüz eder. Şevvâl ayında tuttuğu altı orucuna da onardan altmış sevap alınca, eder üç yüz altmış. Yani bir sene..

Şevval ayının son günü ne zaman?

Günü 13 Mayıs 2021 tarihine denk geldi. Şevval ayının ilk günü ile Ramazan Bayramı'nın ilk günü kutlandı. 11 Haziran'da ise Şevval ayı sona erecek.

Şevval ayı orucu ne zaman tutulur?

Şevval ayı 13 Mayıs 2021 tarihinde başladı ve 11 Haziran 2021 tarihinde sona erecek. ŞEVVAL AYINDA ORUÇ TUTULUR MU? Ramazan'dan sonra Şevval ayında altı gün oruç tutmak müstehaptır.

Ramazan Bayramında Şevval orucu tutulur mu?

Ramazan bayramının birinci günü olan şevval ayının ilk gününde oruç tutmak haramdır.

6 günler orucu ne zaman tutulur 2021?

Günü 13 Mayıs 2021 tarihinde başladı. 11 Haziran'da ise Şevval ayı sona erecek. Dini kaynaklara göre, Ramazan ayının ardından gelen 30 günlük Şevval ayı içerisinde herhangi bir 6 gün oruç tutabilir.

Şevval ayında 6 gün oruç tutmak sünnet midir?

Ramazan orucundan sonraki Şevval ayından 6 günlük oruç, dînen güzel ve hoş görülen bir sünnettir, fakat farz veya vâcip değildir. Fazîleti ve ecri büyük olduğundan dolayı bu 6 günlük oruç müslümana meşrû kılınmıştır. Zirâ her kim, bu orucu tutarsa, kendisine tam bir yıllık oruç sevabı yazılır.